Remanieri în Guvern: cine vor executa funcţiile de secretar general al Guvernului și secretar al Cancelariei de Stat

Anticorupţie.md
23/11/2022
Igor Talmazan

Şeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a fost numit miercuri de Guvern în funcţia de secretar general al Executivului, după ce a fost aprobată demisia lui Dumitru Udrea.

„Propun numirea domnului Igor Talmazan în funcția de secretar general al Guvernului din data de 24 noiembrie 2022. Domnul Talmazan este șeful Serviciul Vamal la moment și este cunocut ca un manager extraordinar. A lucrat și în Cancelarie în corpul prim-ministrei de atunci Maia Sandu. Îi mulțumesc că a acceptat să vină să ne ajute să continuăm și să accelerăm lucrurile care au fost începute”, a declarat Natalia Gavrilița.

Până la numirea unui noi director, interimatul va fi asigurat de Nicolae Vutcariov, director-adjunct al Serviciului Vamal.

Cabinetul de miniştri, aflat în şedinţă la Edineţ, l-a numit pe deputatul Adrian Băluțel în funcția de secretar al Cancelariei de Stat.

Dumitru Udrea a transmis un mesaj prin intermediul direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, prin care a explicat demisia. „Acum aproape un an, am acceptat invitația Prim-ministrei Natalia Gavrilița pentru funcția de secretar general al Guvernului pentru o perioadă de cel mult șase luni. Am acceptat această nouă provocare profesională pentru a contribui la un viitor mai bun al țării mele și a fi alături de echipa guvernamentală prin inițierea unor procese importante pentru dezvoltarea europeană a Republicii Moldova”, a declarat Udrea.

Anticorupţie.md
23/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii