Remanieri în Guvern: Deputatul Dumitru Alaiba, propus pentru funcţia de ministru al Economiei

Anticorupţie.md
16/11/2022
Dumitru Alaiba

Deputatul PAS va fi noul ministru al Economiei. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de miercuri a Cabinetului de miniştri.

Alaiba urmează să-l înlocuiască pe Sergiu Gaibu, după ce acesta s-a aflat în funcţie timp de 1 an şi 3 luni.

Dumitru Alaiba este deputat la al doilea mandat.

Economist de profesie, cu studii în Republica Moldova și Finlanda, a fost timp de cinci ani consultat internațional și coordonator de proiecte în țări din Balcani și spațiul CSI.

În perioada 2009-2013 a fost șef adjunct al Direcției politici, planificare strategică și asistență externă în Guvernul condus de liberal-democratul Vladimir Filat. Următorii trei ani a condus Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova.

După ce, la finele anului 2015, președintele Nicolae Timofti l-a înaintat pe Ion Sturza la funcția de premier, Alaiba a devenit candidatul noului Guvern pentru fotoliul de ministru al Tineretului şi Sportului. Însă investirea Guvernului Sturza a eșuat, după ce ședința specială a Parlamentului din ianuarie 2016 a fost anulată din lipsă de cvorum.

În 2017 a co-fondat Centrul de Politici și Reforme (CPR Moldova), organizație neguvernamentală a cărei misiune este dezvoltarea democrației și drepturile omului.

 

Anticorupţie.md
16/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii