Replica lui Zelenski după ce Putin l-a invitat la negocieri: „Ucraina depune cerere de aderare la NATO”

Anticoruptie.md
30/09/2022
Twitter/ Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat despre depunerea de către Ucraina a cererii de aderare la NATO. Zelenski declară cănvrea un proces accelerat, iar acest lucru și-l dorește întregul popor.

"De facto, suntem deja pe drumul nostru spre NATO. Am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina - reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre", a comentat președintele Zelenski.

Președintele ucrainean a mai spus că țara sa simte suportul din partea Aianței.

„Astăzi, Ucraina solicită acest lucru de jure,într-o procedură care va fi în conformitate cu responsabilitatea noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Într-o manieră accelerată", a explicat Zelenski.

Vladimir Putin a semnat, vineri, tratatele de anexare ilegală a  patru regiuni din Ucraina -  Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk. Putin le-a cerut autorităților ucrainene să oprească focul și să se așeze la masa de negocieri.

Republica Moldova a condamnat  așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene, dar și „anexarea” acestora. 

Anticoruptie.md
30/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii