Republica Moldova ridică gradul de alertă la frontiera cu Ucraina // Ministerul de Interne: „Moldova este expusă pericolului raidurilor cu rachete”

Anticorupţie.md
16/11/2022
MAI

Republica Moldova a ridicat gradul de alertă la frontiera cu Ucraina, după ce marți țara vecină a fost lovită cu peste 100 de rachete rusești, două dintre care au explodat pe teritoriul Poloniei, ucigând două persoane. Ministerul de Interne a anunțat că Republica Moldova este expusă în continuare pericolului raidurilor cu rachete ruseşti lansate asupra Ucrainei, mai ales după ce o rachetă rusească, dezbătută de forțele militare ucrainene, a explodat pe teritoriul Moldovei, iar anterior rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.  

„Republica Moldova, la fel ca țările care au frontieră cu războiul, este expusă pericolului raidurilor cu rachete, care pot oricând lovi localități aflate în apropierea frontierei cu Ucraina. Polonia a fost afectată, iar doua persoane și-au pierdut viața, în momentul în care două rachete au explodat la marginea unei localități aflate la frontieră”, de arată într-un comunicat al Ministerului de Interne, emis miercuri.

MAI menţionează cazul de la Naslavcea, o localitate din nordul Moldovei, unde mai multe locuinţe au fost avariate, la 31 octombrie, după ce o rachetă rusească a explodat. 

„Atacuri nemiloase cu rachete au produs teroare în toată Ucraina. Mulți oameni și-au pierdut viață, mulți au rămas în întuneric și frig din cauza distrugerii sistemului energetic din Ucraina de către ruși. La fel, cetățenii Republicii Moldova au avut pană de curent extinsă, urmare a atacurilor rusești și a supraîncărcării rețelelor electrice. MAI transmite un mesaj de unitate și solidaritate cu Polonia și Ucraina. Uniți suntem mai puternici”, se arată în comunicatul instituţiei.

 

Anticorupţie.md
16/11/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii