Reuniunea ministerială NATO de la Bucureşti// Promisiuni optimiste pentru Republica Moldova: „Războiul din Ucraina nu trebuie să treacă graniţele”

Julieta Saviţchi
29/11/2022
Hotnews

Alianţa nord-atlantică va spori sprijinul practic pentru Republica Moldova ca să depăşească crizele provocate de războiul din Ucraina.  Declarația a fost făcută de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale NATO, care are loc la București.

”Republica Moldova e partener NATO și primește ajutor din partea aliaților NATO la nivel individual și UE. Asta după ce am văzut brutalitatea acestui război nu numai pentru cetățenii ucraineni, dar și pentru oamenii din întreaga lume. Conflictul a dus la creșterea prețurilor la alimente mai ales în Republica Moldova, care are de suferit și din cauza întreruperilor de curent. Întreruperile din rețeaua lor energetică, care reprezintă o consecință îngrozitoare a războiului, sunt interconectate cu cele din Ucraina. Deci, este vorba despre creșterea sprijinului practic către Republica Moldova și, de asemenea, trimiterea unui mesaj foarte clar că acest război nu trebuie să treacă granițele. Vreau să vă spun că m-am întâlnit recent cu președintele Republica Moldova, când mi-am exprimat solidaritatea și am transmis un mesaj puternic din partea multor aliați ai NATO că suntem pregătiți să oferim sprijin practic moldovenilor” a declarat Stoltenberg.

Amintim că la Reuniunea NATO de la Bucureşti, a fost invitat, în calitate de observator, ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu.

Julieta Saviţchi
29/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii