Revenim la măști. Ce mai prevede Planul național împotriva coronavirusului

Anticoruptie.md
29/07/2022
Sursa: CIJM

O serie de măsuri și recomandări au fost aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Decizia a fost luată ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19 în ultimele săptămâni.

Comisia a adoptat recomandări privind purtarea măștilor de protecție în instituțiile medico-sanitare publice și private, transportul public, centrele comerciale, magazinele alimentare și nonalimentare. De asemenea, se recomandă respectarea distanței fizice între persoane de minim un metru, respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igienă respiratorie, dar și respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele infectate.

Autoritățile sanitare au reluat măsurile stricte de prevenire a răspândirii COVID 19, pe fundalul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri. În municipiul Chișinău, de exemplu, a fost instituit cod roșu de alertă epidemiologică, după ce s-au înregistrat cu 73 la sută mai multe îmbolnăviri față de săptămâna precedentă. Şi numărul deceselor s-a dublat în perioada de referință. Codul  portocaliu a fost instituit în 20 raioane, iar cel galben – în 11.

Totodată, a crescut îngrijorător și numărul cazurilor de Covid-19 la copii. Datele arată că rata de infectare este mai mare la micuţii cu vârsta între 1 şi 5 ani.

Anticoruptie.md
29/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii