România ajută Ucraina să-și transporte marfurile via Republica Moldova pe timp de război. Ecartament lărgit în timp record la Galați

Mădălin Necșuțu
07/07/2022

România a finalizat reparațiile și ajustările, joi, pentru linia ferată cu ecartament larg de la Galați ce va permite facilitarea tranzitului de mărfuri din Ucraina via Republica Moldova în porturile românești pentru a ajuta comerțul ucrainean, țară lovită de invazia rusă.

„Din acest moment trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră. Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galați pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone”, a declarat ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu.

Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie și au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat.

Ministerul Transporturilor din România a anunțat că pentru repunerea în funcțiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie lucrări specifice: cum ar fi înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 metri, înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale și pe linia încălecată, precum și înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere.

De asemenea prisma de cale ferată a fost completată cu 385 de tone de piatră spartă și s-au executat buraje (îndesări de balast) tehnologice mecanizate.

Mădălin Necșuțu
07/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii