România vrea ca Uniunea Europeană să ajute mai mult Republica Moldova. Declaraţia lui Bogdan Aurescu înainte de reuniunea Consiliului Afacerilor Externe de la Bruxelles

Anticorupţie.md
14/11/2022
TRM

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România va cere Uniunii Europene să ofere mai mult suport pentru Republica Moldova pentru a depăşi criza energetică. Declarația a fost făcută înainte de plecare la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe de la Bruxelles. 

”Desigur că vom discuta și eu voi accentua importanța susținerii pentru R. Moldova, care este afectată puternic de vulnerabilitățile de securitate energetică. România și-a mărit eforturile și, în prezent, asigurăm aproape 90% din necesarul consumului de energie electrică în R. Moldova. Vom continua să susținem R. Moldova, dar este necesar un suport sub formă de granturi. De aceea, voi saluta anunțul făcut de președintele Comisiei Europene la Chișinău privind acordarea asistenței financiare pentru securitatea energetică a Moldovei” a declarat şeful diplomaţiei române.

Aurescu a precizat că va solicita ca în agenda următorului Consiliu al Afacerilor Externe, care va avea loc în decembrie, să fie inclus un punct special dedicat situației din Republica Moldova. Ministrul român de Externe a  declarat că va cere mai multă asistenţă pentru vecinii de peste Prut la a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, pe care o va prezida la Paris la 21 noiembrie 2022. 

”Va fi o oportunitate bună pentru a solicita mai multă asistență directă și granturi pentru Moldova, în special pentru a o ajuta să facă față problemelor de securitate energetică” , a declarat Bogdan Aurescu.

Anticorupţie.md
14/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii