Rusia a atacat violent cu rachete ținte civile din Odesa și stațiunea Sergheevca: bilanț provizoriu de 17 morți și 30 de răniți, inclusiv copii

Mădălin Necșuțu
01/07/2022

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a raportat, vineri dimineață, că Rusia a atacat cu rachete un bloc de apartamente de nouă etaje, dar şi o bază de odihnă din Sergheievka, iar în urma atacului un bilanț provizoriu arată că 17 persoane și-au pierdut viața și alte 30 au fost rănite, inclusiv trei copii.

Una dintre rachete a vizat un centru de recreere din aceeași zonă, lăsând trei persoane ucise, inclusiv un copil, și o persoană rănită.

Purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa, Serghei Bratciuk, a anunţat mai târziu că atacul cu rachetă a fost efectuat de „avioane strategice” din direcția Mării Negre.

„O rachetă a lovit o clădire rezidențială de nouă etaje, cealaltă – un centru de recreere din regiunea Belgorod-Dnestrovsk”, a spus el.

Staţiunea Sergheievka a fost construită în mare parte cu investiţii ale întreprinderilor din Moldova. Atacul vine după ce armata rusă a fost scoasă, joi, de pe Insula Șerpilor, un câmp de bătălie constant între ucraineni și ruși în ultimele luni.

Mădălin Necșuțu
01/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii