Rusia a reluat atacurile masive. Stare de alertă în mai multe regiuni ale Ucrainei

Anticoruptie.md
16/12/2022

Dimineața de vineri a început cu zeci de alerte de raid aerian în mai multe regiuni ale Ucrainei. Rachetele rusești au fost lansate în Harkov, Odesa, Kiev, Vinița, Nicolaev și Poltava, iar autoritățile și-au îndemnat cetățenii să rămână în adăposturi și au anunțat partenerii despre încercarea Rusiei de a distruge infrastructura critică din aceste regiuni.

Primarul orașului Harkov, Igor Terehov, a anunțat la primele ore ale dimineții că Rusia bombardează instalațiile de infrastructură din regiune.

„Îndemnul meu e să fiți prudenți și să rămâneți în adăposturi”, s-a adresat populației edilul.

Același anunț a fost făcut de administratorul regiunii Nicolaev,Vitaly Kim, care vorbește despre lansarea a aproximativ 60 de rachete rusești.

„Cred că apărarea noastră aeriană va doborî minim 50+", și-a exprimat încrederea Kim.

Începând cu ora 9.15, au fost înregistrate  atacuri asupra infrastructurii energetice și în regiunea Odesa.

Tot după ora 9.00, primarul orașului Kiev, Vitaly Klichko, a anunțat despre mai multe bombardamente în diverse raioane ale capitalei.

 

Anticoruptie.md
16/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii