Rușii caută un țap ispășitor. Magistrații au dispus arestarea în lipsă a ucrainencei Natalia Vovk

Anticoruptie.md
03/11/2022
Sursa: Twitter

Magistrații unui tribunal din Rusia au hotărât arestarea ucrainencei Natalia Vovk, în lipsa acesteia. Vovk este acuzată că ar fi comis atentatul asupara Dariei Dughina, fiica ideologului de la Kremlin, Alexandr Dughin.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat că atentatul ar fi fost pregătit de serviciile secrete ucrainene, prin intermediul Nataliei Volk. Concluzia a fost infirmată de autoritățile ucrainene, care au menționat în repetate rânduri că nu au nicio tangență cu acest caz.

Daria Dughina, fiica în vârstă de 30 de ani a ideologului rus Alexandr Dughin, a murit după ce mașina în care se afla a explodat, pe 21 august curent. Ținta ar fi fost tatăl ei, Alexandr Dughin, un apropiat al lui Putin, supranumit „creierul lui Putin”, și omul care l-ar fi sfătuit să atace Ucraina.

Mașina a explodat din mers, iar fiica ideologului rus și șoferul acesteia au murit pe loc. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o localitate din suburbia Moscovei.

În mașină urma să fie și însuși Alexandr Dughin, care s-a răzgândit pe ultima sută de metri și a urcat într-un alt automobil. 

Daria Dughina a sprijinit activ acțiunile Rusiei în Ucraina. Autoritățile britanice au inclus-o în lista de sancțiuni pentru o serie de declarații și publicații. Aceasta îl însoțea, de obicei, pe tatăl său, ideologul Kremlinului Alexandr Dughin, la toate evenimentele și îi împărtășea ideologia.

Dughin nu are o poziție oficială în administrația de la Kremlin, dar este foarte des văzut alături de Vladimir Putin. Unii consideră că anumele el este arhitectul invaziei ruse din Ucraina și că îi inoculează ideile sale naționaliste liderului de la Kremlin.

Considerat ideologul lui Putin și lider al Mișcării Internaționale Eurasianiste, Alexandr Dughin a vizitat în repetate rânduri Republica Moldova, unde s-a întâlnit inclusiv cu ex-președintele Igor Dodon.

Anticoruptie.md
03/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii