„Rușii sunt persoane nedorite în Chișinău!”. O cetățeancă a Federației Ruse a făcut scandal într-un club de noapte

Viorica Mija
29/08/2022
Captură video

Învinuiri de rusofobie într-un club de noapte din Chișinău, după ce unei cliente i-a fost interzis accesul. Aceasta a filmat discuția cu paza localului, declarând că nu i-a fost permisă intrarea pentru că este de cetățenie rusă. 

Scandalul a început după ce femeia, împreună cu un grup de prieteni,  nu a fost lăsată să intre în club din cauza comportamentului neadecvat. Din imagini se vede cum paza explică faptul că nu le poate permite intrarea din cauza stării avansate de ebrietate. Totuși, decizia a fost interpretată ca o manifestare a rusofobiei, iar femeia a început a striga că în orașul Chișinău rușii nu au loc. Ulterior, aceasta a plasat filmulețul pe rețelele de socializare cu titlul: „Rusofobii din Chișinău”.

Statele membre ale Uniunii Europene vor discuta marți și miercuri, la Praga, despre o posibilă suspendare a acordului din 2007 cu Rusia privind facilitarea obţinerii vizelor, ca răspuns la invazia în Ucraina. Miniştrii europeni de externe urmează să sprijine politic o decizie în acest sens, dar deocamdată ideea nu este susținută de toți membrii UE. Cehia, Finlanda şi Estonia, care au restricţionat deja acordarea de vize pentru ruşi, cer UE să interzică complet accesul acestora, însă Germania şi Comisia Europeană se opun. 

Viorica Mija
29/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii