„Să-i spună tot ce cred”. Ministrul Dan Perciun invită părinții să îl convingă pe primarul Ion Ceban să reia finanțarea grupelor cu program prelungit

Ilie Gulca
02/02/2024

Ministrul Educației și Infrastructurii, Dan Perciun, invită vineri părinții la ședința Consiliului Municipal Chișinău să „îl convingă” pe primarul Ion Ceban să aloce cele 60 de milioane de lei pentru întreținerea grupelor cu program prelungit în școlile din capitală. Edilul Chișinăului a anunțat joi că Ministerul Educației și Cercetării a numit un alt șef al Direcției Educație Generală, Tineret și Sport și să își asume toate problemele legate de învățământul din Chișinău.    

„În contextul ultimelor declarații ale primarului general al municipiului Chișinău, îndemnul nostru către toți părinții este să vină mâine, 2 februarie, la ora 10:00, la ședința Consiliului Municipal Chișinău și să-i spună tot ce cred despre sistarea finanțării grupelor cu program prelungit de către Primărie”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a subliniat că problemele legate de finanțarea grupelor cu program prelungit au fost cauzate de „creditarea excesivă a primarului înainte de alegeri, în context electoral”.„Suma totală a creditelor pe care va trebui să o achite mun. Chișinău în acest an - peste 400 de milioane de lei”, a precizat Dan Perciun.

El a spus că pentru reluarea finanțării sunt necesare 26 de voturi în Consiliul Municipal Chișinău.  20 de consilieri PAS susțin deja această inițiativă, rămâne ca socialiștii și cei de la MAN să susțină și ei.

Ion Ceban a acceptat demiterea lui Andrei Pavaloi din funcția de șef al Direției Educație și numirea în calitate de șef interimar a Vioricăi Negrei.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a avertizat cu sancțiuni viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, și șefii de direcții municipale, care au ignorat dispoziția ministerului privind demiterea lui Andrei Pavaloi din funcția de șef al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău și au stabilit taxe pentru grupele cu program prelungit în școlile din capitală.    

Ilie Gulca
02/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii