"Se amplifică șirul de acțiuni restrictive". Biroul de Reintegrare avertizează referitor la controlele din regiunea transnistreană

Mădălin Necșuțu
25/05/2022

Autoritățile de la Chișinău au criticat, miercuri, intensificarea controalelor asupra populației în stânga Nistrului, în ciuda faptului că regimul separatist de la Tiraspol a coborât nivelul de alertă anti-teroristă de la culoarea roșie la cea galbenă. 

„Constatăm că deși a fost diminuat nivelul de alertă, se amplifică șirul de acțiuni restrictive, de intensificare a regimului de activitate a diferitor structuri, de verificare sporită a diferitor obiecte de infrastructură, mijloace de transport, persoane ș.a. Printre măsurile dispuse figurează obligarea înregistrării cetățenilor la deplasarea prin așa-numitele puncte de trecere ale Tiraspolului, instalarea posturilor de control la intrarea în orașele din regiune, sporirea controlului detaliat și cu mijloace tehnice speciale a mijloacelor de transport ce intră/ies din regiune, inclusiv a celor aflate în gările auto și feroviare din stânga Nistrului și municipiul Bender,” se precizează într-un comunicat la Biroului de Reintegrare. 

Instituția mai precizează că măsurile restrictive impuse de Tiraspol provoacă îngrijorări în contextul în care asemenea impedimente nu persistă și nu sunt instituite pe malul drept al Nistrului în raport cu locuitorii din regiunea transnistreană.

Biroul de Reintegrare sugerează cetățenilor din dreapta Nistrului să nu evite pe cât se poate călătoriile pe malul stâng, deoarece ar fi dificilă o intervenție în perimetre temporar necontrolate în caz de eventuale incidente.

Mădălin Necșuțu
25/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii