Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a inițiat un concurs public pentru selectarea a 3 candidați la funcția de inspector în cadrul Inspecției procurorilor. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ultimei ședințe CSP, din 8 mai.
CSP a constituit Comisia organizatorică în următoarea componență: Mariana Cherpec, Eduard Panea, Svetlana Balmuș, Andrei Cebotari - membri ai CSP și Nadejda Blașco - funcționar din cadrul Aparatului Consiliului. Conform deciziei CSP, data limită pentru depunerea dosarelor de participare este 30 mai 2024.
La funcția de inspector în cadrul Inspecției procurorilor este în drept să candideze persoana care:
deține diplomă de licențiat în drept sau echivalentul acesteia;
are o vechime în specialitatea juridică de cel puțin 10 ani;
nu i-a fost, anterior, constatată vinovăţia pentru săvârşirea unei infracţiuni;
se bucură de reputaţie ireproşabilă în condiţiile stabilite la art. 20 alin. (2) din Legea 3/2016 cu privire la Procuratură.
Dosarul de participare al candidatului la funcția de inspector va conține următoarele acte:
cererea de participare la concurs;
copia actului de identitate;
curriculum vitae;
copia diplomei de licență în drept sau echivalentul acesteia, recunoscută de structura abilitată pentru recunoașterea și echivalarea actelor de studii și calificărilor;
certificat de cazier detaliat;
certificatul medical privind starea sănătății (Adeverința medicală F 086 e);
documente ce atestă experiența profesională (copia carnetului de muncă, certificate privind activitatea profesională desfășurată după data de 1 ianuarie 2019 sau alte documente confirmative);
referință de la ultimul loc de muncă;
declaraţia de avere şi interese personale pentru ultimul an;
scrisoarea de motivație;
declarație pe proprie răspundere privind veridicitatea documentelor prezentate.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii