Se caută un nou membru al Curții de Conturi. Ce salariu va primi

Viorica Mija
12/06/2022
Sursa foto: ccrm.md

La nici două săptămâni până la expirarea termenului de depunere a dosarelor pentru funcția de membru al Curții de Conturi nu există prea mulți doritori de a se înscrie în competiție. Potrivit surselor anticoruptie.md, interesul scăzut ar putea fi explicat prin faptul că viitorul membru urmează să monitorizeze unul dintre cele mai dificile și responsabile sectoare.

Noul membru CCRM ar urma să gestioneze activitatea Direcției generale de audit II - Bugetul asigurărilor sociale de stat, Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală; sănătate, munca și protecția socială etc.

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune până la data 24 iunie curent, iar concursul se va desfășura în două etape: depunerea dosarelor de înscriere și interviul public al candidaților admiși.

Candidații trebuie să dețină expertiză în domeniul economic, financiar sau juridic şi o experiență profesională în domeniile menționate de cel puțin zece ani, dintre care cinci ani de experiență managerială.

La 19 mai curent, Tatiana Șevciuc a fost numită în calitate de membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova pe un termen de cinci ani. Pentru numirea ei au votat 59 de deputați din fracțiunea PAS.

Președintele Curții de Conturi are un salariu lunar 19.516 de lei, vicepreședintele – 17.948 de lei, retribuția membrilor Curții constituie 17.210 lei.

Curtea de Conturi este constituită din șapte membri, inclusiv președintele și vicepreședintele instituției.

Viorica Mija
12/06/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii