Se mărește prăpastia dintre Maia Sandu, Igor Dodon și Ilan Șor

Anticoruptie.md
09/03/2023
Colaj CIJM

Președinta Maia Sandu, lider detașat în topul încrederii. Asta arată cel mai recent sondaj realizat de comunitatea WatchDog.md. Sandu este urmată în clasament de ex-președintele, Igor Dodon, și de politicianul fugar, Ilan Șor. Culegerea datelor a fost realizată în perioada 24 februarie –  3 martie, pe un eșantion de 1000 de prsoane, cu vârsta de 18 ani și mai mult. Marja de eroare este de +-3,1 puncte procentuale.

Datele arată că personalitatea publică în care au cea mai mare încredere moldovenii este președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a acumulat 24,4%. Șefa statului este urmată în top de predecesorul său, Igor Dodon, în care au încredere cu 16,6 % mai puțini respondenți ai sondajului. Pe poziția a treia îl regăsim pe deputatul fugar, Ilan Șor, care e preferatul a 7,8% dintre cei care au răspuns la întrebarea directă a sondajului.

Urmează în clasament liderul Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu – cu 2,2% și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban – cu 1,6%.

48,3% dintre respondenți au declarant că nu au încredere în niciun politician.

Anticoruptie.md
09/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii