Se mărește prăpastia dintre Maia Sandu, Igor Dodon și Ilan Șor

Anticoruptie.md
09/03/2023
Colaj CIJM

Președinta Maia Sandu, lider detașat în topul încrederii. Asta arată cel mai recent sondaj realizat de comunitatea WatchDog.md. Sandu este urmată în clasament de ex-președintele, Igor Dodon, și de politicianul fugar, Ilan Șor. Culegerea datelor a fost realizată în perioada 24 februarie –  3 martie, pe un eșantion de 1000 de prsoane, cu vârsta de 18 ani și mai mult. Marja de eroare este de +-3,1 puncte procentuale.

Datele arată că personalitatea publică în care au cea mai mare încredere moldovenii este președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a acumulat 24,4%. Șefa statului este urmată în top de predecesorul său, Igor Dodon, în care au încredere cu 16,6 % mai puțini respondenți ai sondajului. Pe poziția a treia îl regăsim pe deputatul fugar, Ilan Șor, care e preferatul a 7,8% dintre cei care au răspuns la întrebarea directă a sondajului.

Urmează în clasament liderul Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu – cu 2,2% și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban – cu 1,6%.

48,3% dintre respondenți au declarant că nu au încredere în niciun politician.

Anticoruptie.md
09/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii