Servicii publice în domeniul muncii și protecției sociale, într-un singur punct de acces. Unde se va afla Ghișeul Unic

Anticoruptie.md
12/02/2024
cnas.md/

Începe procesul de debirocratizare a serviciilor în domeniul muncii și protecției sociale prin lansarea unui Ghișeu unic. Astfel, toate informațiile legate de serviciile publice în aceste domenii vor fi accesibile într-un singur punct de acces. Proiectul pilot se va realiza în cadrul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale sect. Botanica, mun. Chișinău, str. Burebista, 108, iar lansarea acestuia va avea loc luni, 12 februarie. 

„Această inițiativă se înscrie în eforturile de digitalizare a serviciilor publice pentru a le face mai accesibile cetățenilor. Prestarea serviciilor sociale după un model integrat va însemna, cu siguranță, mai puține drumuri făcute la diferite instituții pentru cetățeni și mai multă transprență și eficiență a serviciilor publice”, a menționat minsitrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în cadrul Ghişeului unic vor fi prestate, pe lângă serviciile Casei Naționale de Asigurări Sociale, şi serviciile din domeniul muncii şi protecției sociale oferite de către instituţiile subordonate Ministerului Muncii și Protecției Sociale, şi anume Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Consiliul National pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Agenția Teritorială de Asistența Socială Centru și Inspectoratul de Stat al Muncii.

Un acord de colaborare de lansare a proiectului pilot, în vederea pilotării mecanismului de prestare a serviciilor în domeniul muncii și protecției sociale după principiul Ghișeului unic, a fost semnat vineri, 9 februarie,  între Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Casa Națională de Asigurări Sociale și alte cinci instituții din subordinea ministerului. 

sursa: facebook.com/social.gov.md

Ghișeul Unic este un mecanism prin care este facilitat accesul rapid și convenabil a cetățenilor la informații și servicii publice în domeniul muncii și protecției sociale într-un singur punct de acces, adaptat nevoilor beneficiarilor, prin implementarea unor practici și instrumente inovatoare.

Anticoruptie.md
12/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii