SIS confirmă declarațiile lui Volodimir Zelenski: „Au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova”

Anticoruptie.md
09/02/2023
Sursa: CIJM

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) confirmă declarațiile făcute, joi, de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.  Aflat la Bruxelles, Zelenski a anunțat că serviciile secrete ale Ucrainei au expediat colegilor din Republica Moldova informații despre strategia Federației Ruse de a răsturna ordinea constituțională în R. Moldova.

„SIS confirmă recepționarea informațiilor respective de la partenerii noștri ucraineni. În același timp, menționăm că SIS desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în republică și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere. În acest context, SIS confirmă că atât din informațiile prezentate de partenerii noștri ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului R. Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”, se arată în nota SIS.

Totodată, SIS accentuează că nu poate oferi mai multe detalii, „deoarece există riscul de periclitare a diverselor activități operaționale aflate în desfășurare”.

Amintim că, președintele ucrainean, a declarat, în timpul unei intervenții în Consiliul Europei, că a prezentat un set de documente secrete președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Din materiale ar reieși că Federația Rusă a pregătit un plan pentru preluarea controlului politic în Republica Moldova. 

„ Atunci când am primit acest document și am înțeles de unde vine, am avertizat imediat Moldova privind aceste amenințări. Sunt sigur că și voi ați fi făcut la fel”, a explicat Zelenski.

 

Anticoruptie.md
09/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii