Socialista Darovannaia a fost obligată să plătească 20.000 de lei Alei Nemerenco pentru declarații defaimătoare și false

Ilie Gulca
28/07/2021
Deputata socialistă Alla Darovannaia și consilierea prezidențială Ala Nemerenco

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a obligat-o pe deputata socialistă Alla Darovannaia să plătească 20.000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral, consilierei prezidențiale Ala Nemerenco și să acopere toate cheltuielile de judecată suportate. Această sentință a fost emisă de instanță pentru a sancționa declarațiile defăimătoare și false ale parlamentarei socialiste despre felul în care Ala Nemerenco ar fi obținut o diplomă de master.

„Deputata este obligată să dezmintă personal și public informațiile răspândite la conferința de presă din 2.02.2021, organizată și susținută în Parlamentul Republicii Moldova și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa de Facebook, care vizează reclamanta [Ala Nemerenco] ca fiind defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte și să-și exprime public scuzele de rigoare”, a anunțat consiliera prezidențială Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, subliniază fosta ministră a Sănătății, deputata Darovanaia mai este obligată să dezmintă informația în același mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată în sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass-media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa de Facebook.

Într-un răspuns al Ministerului Sănătății, citat de socialiști în aceeași conferință de presă, se menționează că diplomele de master au fost emise în baza unui ordin al ministerului de resort confirmat de un ordin al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu”.

„Acești 20.000 de lei vor pleca la patru copii orfani minori de care are grijă o Doamnă cu Inimă Mare”, a adăugat Ala Nemerenco în aceeași postare.

Deputata socialistă trebuie să îi achite Alei Nemerenco și 20.000 de lei cu titlu de prejudiciu moral, 3.400 pentru cheltuielile de judecată și 1.200 pentru serviciile de traducere.

Ilie Gulca
28/07/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii