Socialiștii au organizat proteste în fața BNM pentru a cere stoparea inflanției galopante

Mădălin Necșuțu
16/05/2022

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au protestat, luni, în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei (BNM) împotriva politicilor acestei instituții pentru oprirea inflației.

Protestele au loc după ce, vinerea trecută, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a declarat că inflația este în prezent în Republica Moldova la un prag de 22,2%, iar spre finele anului ar putea ajunge chiar și la 31%, în funcție de evoluțiile războiului din Ucraina.

Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul economic, Veaceslav Negruța, a sugerat într-o postare pe Facebook faptul că inflația galopantă cu care se confruntă Republica Moldova este cauzată inclusiv de inacțiunea Băncii Naționale a Moldovei din 2021 pentru a preveni creșterea prețurior.

La protestul de azi, câteva zeci de simpatizanți ai socialiștilor au scandat „Stop inflației!” și „Stabilitate prețurilor!” și au criticat aflarea în fruntea instituției a lui Octavian Armașu despre care au afirmat că a fost pus în timpul guvernării Partidului Democrat de către oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

Mădălin Necșuțu
16/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii