Socialiștii le dau în obraz comuniștilor: „Cuvântul dat trebuie respectat. Chiar și de Vladimir Voronin”

Anticoruptie.md
08/10/2022
Sursa: socialiștii.md

Partidul Socialiștilor își exprimă nedumerirea față de „atacul public al PCRM” asupra Socialiștilor și a lui Igor Dodon și califică declarațiile partenerilor de bloc drept o lovitură în spate. Asta, după ce Partidul Comuniştilor a venit vineri cu o declaraţie în care îl acuză pe Igor Dodon de „toate relele care s-au întâmplat în ţară în ultimii 10 ani”: a trădat PCRM, i-a ajutat pe Nicolae Timofti şi Maia Sandu să ajungă şefi de stat şi s-a compromis cu „kuliokul” de la Plahotniuc.

„Cu certitudine acest lucru este nepotrivit, mai ales în perioada dificilă prin care trece astăzi țara și opoziția, inclusiv socialiștii. Este inoportun și dezonorant să lovești în spate un partener cu care ai dat mâna, ai mers în luptă și ai ajuns în Parliament”, se menționează într-un comunicat de presă.

Totodată, socialiști cred că astfel de declarații ar fi „pline de egoism și manipulare” și  „în detrimentul opoziției parlamentare și dezorientează alegătorii blocului”.

„În spatele Blocului parlamentar al Socialiștilor și Comuniștilor sunt alegători, este o platformă comună și sunt promisiuni. Cuvântul dat trebuie respectat, la fel cum trebuie respectați alegătorii și partenerii. Chiar și de Vladimir Voronin”, se mai arată în comunicat.

Socialiștii spun că vor iniția o ședință a blocului, la care vor cere explicațiile de rigoare.

 

Anticoruptie.md
08/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii