Socialiștii și comuniștii negociază formarea unui bloc electoral în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate

Madalin Necsutu
07/05/2021
Facebook

Socialiștii și comuniștii au anunțat că vor purta, vineri, negocieri în vederea alcătuirii unui bloc electoral înaintea alegerilor parlamentare. Liderii Igor Dodon și Vladimir Voronin se întâlnesc vineri pentru a discuta o eventuală alianță împotriva „unioniștilor” și a „forțelor externe care vor să pună mâna pe Republica Moldova.

„Suntem gata să creăm un bloc cu comuniștii. Da, au fost multe critici din partea ambelor părți, dar acum toate acestea trebuie uitate, pentru că vorbim despre interesele statului și ale cetățenilor. Trebuie să salvăm țara. Mai mult, toată lumea recunoaște că în cei 30 de ani de independență cea mai bună echipă la putere a fost până în 2009, când Voronin era președinte, Greceanîi era prim-ministru, Dodon era vicepremier și ministru al economiei. Deci, de ce să nu reunificăm această echipă?”, a declarat Dodon, vineri, pe vlogul său.

La rândul lor, comuniștii conduși Vladimir Voronin au dat curs invitației. Anterior, ei s-au arătat deschiși pentru a purta discuții pe această temă. Comitetul executiv politic a concluzionat că „în situația politică actuală, există amenințări din partea forțelor unioniste de dreapta, care vor veni la putere ca urmare a alegerilor anticipate, care pun în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova, statalitatea acesteia”.

Secretarul Comitetului Central al PCRM, Oleg Reidman, a primit sarcina de a „pregăti documentele referitor la unui bloc electoral cu PSRM”, iar secretarul Comitetului Central, Constantin Starîş, „trebuie să pregătească o poziție motivată a Comitetului Executiv al PCRM Comitetul central pentru crearea unui bloc electoral cu PSRM”.

Madalin Necsutu
07/05/2021Become a Patron!

Comentarii