Stamate dă replica: „În privința lui Igor Dodon ar mai trebui să existe dosare”

Anticoruptie.md
09/07/2022
Colaj CIJM, surse deschise

Procuratura ar trebui să inițieze și alte dosare pe numele fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Este opinia Olesei Stamate, președintele Comisiei juridice din Legislativ. Comentariul vine după ce Dodon a declarat că în privința sa sunt aplicate măsuri ilegale.

„Faptul că fostul președinte stă în arest la domiciliu dă de înțeles că există anumite riscuri pentru dosar. Sau ar putea influența martori, sau ar putea părăsi teritoriul țării, sau ar putea distruge probe. În privința lui Igor Dodon ar mai trebui să existe dosare, nu doar cel pentru care este plasat în arest la domiciliu acum. Inclusiv dosarul Bahamas, sunt multe episoade și procuratura are mult de lucru.”, a declarat Olesea Stamate, în cadrul emisiunii Rezoomat, de la RLive TV.

Igor Dodon a declarat că brățara pe care este obligat să o poarte ar avea încorporată aparatură de interceptare.

"Specialiștii îmi spun că el e plin cu dispozitive de interceptare. În fiecare zi, trei-patru oameni stau și ascultă ce vorbim noi și dau raport conducerii. Vă imaginați ce oameni bolnavi. Acest lucru este ilegal", a spus Dodon în cadrul unui interviu în limba rusă pentru Publika TV.

Pe numele lui Dodon au fost deschide cinci dosare penale pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie, îmbogățire ilicită și depășirea atribuțiilor de serviciu.

 

Anticoruptie.md
09/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii