SUA alocă 1,1 miliarde de dolari pentru energie în Ucraina și Republica Moldova

Anticorupţie.md
29/11/2022
Foto simbol

Administraţia Biden a bugetat 1,1 miliarde de dolari pentru energie în Ucraina şi Republica Moldova. Ajutorul se înscrie în perspectiva unei conferinţe internaţionale a donatorilor în "sprijinirea rezistenţei civile ucrainene", care va avea loc pe 13 decembrie în Franţa, scrie Agepres.

Decizia a fost luată după ce Rusia s-a angajat de la începutul lui octombrie într-o campanie de lovituri masive cu rachete care vizează infrastructura energetică din Ucraina. Potrivit datelor prezentate de guvernul ucrainean, între 25-30% din această infrastructură a fost avariată.

Ajutorul financiar pentru infrastructura energetică ucraineană şi moldovenească urmează a fi detaliat de secretarul de stat american Antony Blinken, sosit la Bucureşti, „va fi substanţial şi nu s-a terminat”, le-a spus jurnaliştilor unul dintre responsabili, sub acoperirea anonimatului, transmite Agerpres.

Anticorupţie.md
29/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii