SUA oferă Moldovei 19,5 milioane USD pentru consolidarea securităţii energetice

Anticorupţie.md
08/11/2022
Ministerul Finanţelor

SUA oferă Moldovei 19,5 milioane USD pentru consolidarea securităţii energetice și reducerea dependenței de o singură sursă de alimentare. Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și directorul misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, au semnat luni cel de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare încheiat între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

Serviciul de presă al Ministerului Finanţelor a precizat într-un comunicat că finanțarea adițională va contribui la conectarea elementelor cheie ale sectorului energetic al Republicii Moldova cu sistemele europene, atragerea investițiilor în producția locală de energie, diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

De asemenea, Amendamentul prevede stabilirea termenilor și condițiilor privind suportul bugetar nerambursabil de 30 milioane de dolari SUA, ce urmează a fi oferit țării noastre de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Banii vor fi folosiți pentru gestionarea crizei energetice pe componenta energiei electrice.

 Amendamentul prenotat va intra în vigoare după ratificarea acestuia de către Parlamentul Republicii Moldova.

Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării celui de-al 14-lea Amendament la Acordul menționat a fost aprobat în cadrul ședinței de Guvern din 2 noiembrie curent.


 

Anticorupţie.md
08/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii