SUMMIT CPE// Locuitorii și vizitatorii capitalei, îndemnați să conlucreze cu poliția

Tatiana Gherța
31/05/2023
captura video

Măsurile de securitate și ordine publică în contextul organizării summit-ului Comunității Politice Europene (CPE) vor fi la turații maxime începând cu după-amiaza zilei de miercuri, 31 mai, până vineri, 2 iunie. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, îndeamnă chișinăuienii să vizualizeze din timp traseele alternative și să pornească spre destinații mai devreme decât de obicei. Polițiștii vor fi dislocați pe toate traselele destinate pentru deplasarea delegațiilor oficiale, dar în același timp vor îndeplini și atribuțiile pe alte segmente. 

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a mulțumit locuitorilor capitalei pentru înțelegerea de care au dat dovadă la etapa de pregătire pentru summit-ul CPE și i-a îndemnat să dea dovadă de responsabilitate și în următoarele zile. 

„Pornind de la faptul că activitatea chișinăuielor va fi una obișnuită, înainte de a porni spre o anumită locație îi îndemnăm să se asigure că traseul este unui posibil deplasării. Îndemn să consultați traseele de alternativă, care au fost plasate pe site-ul web al Ministerului Afacerilor Interne și al poliției, care pot fi utile procesului nostru. Evitați încărcarea traseelor. Acolo unde cetățenii nu pot amâna timpul sosirii lor, îndemnăm cetățenii să pornească din timp”, a menționat Cernăuțeanu. 

Cernăuțeanu a precizat că summit-ul CPE este un prilej de a demnostra capacitatea instituțiilor statului de a asigura buna organizare a evenimentelor de anvergură. De altfel, în cazul în care automobilele parcate regulamentar vor împiedica deplasarea delegațiilor, acestea vor fi strămutate, iar propritarii nu vor fi împovărați cu taxele de evacuare.

„Polițiștii vor fi amplasați acolo unde va fi cazul. Noi nu vom abandona atribuțiile pe alte segmente și în alte locații. Arterele principale bulevardul Ștefan cel Mare, bulevardul Dacia, vor avea o încărcătură mai mare și colaboratorii noștri vor fi concentrați acolo. Acolo unde se întâmplă ca un automobil va fi parcat regulamentar, dar va împiedica asupra deplasării delegațiilor, atunci el va fi strămutat, dar persoana nu va avea de suferit din punct de vedere financiar. Cetățenii nu vor fi constrânși să iasă în stradă. Vom acționa pe măsură în fiecare caz în parte. Îndemnăm cetățenii să meargă la o comunicare cu poliția și să nu admitem neînțelegeri”, a conchis șeful IGP.

Precizăm că, joi,1 iunie, va fi sistată circulația oricărui tip de transport și a pietonilor pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - de la strada Lazo până la str. Ciuflea și pe bd. Dacia, traseul R2 până la Bulboaca. Transportul public va circula cu modificări de itinerar cu ocolirea acestui tronson.  

 

Tatiana Gherța
31/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii