Susține jurnaliștii să-i scoată la lumină pe marii corupți. Direcționează 2% din impozitul de venit pentru Centrul de Investigații Jurnalistice

CIJM
24/02/2024
Colaj CIJM

Persoanele fizice plătitoare de taxe au posibilitatea să doneze 2% din impozit către organizațiile neguvernamentale care acționează în interes public și către entitățile religioase. Pentru a susține jurnalismul de investigație, puteți redirecționa 2% pentru Centrul de Investigații Jurnalistice. Reporterii portalului Anticoruptie.md vă arată cum o puteți face.

O persoană care este angajată într-un singur loc de muncă și nu are alte venituri, NU are obligația de a depune declarația cu privire la impozitul pe venit. Totuși, dacă această persoană decide să redirecționeze 2% unei organizații beneficiare, ea va trebui să completeze și să depună declarația cu privire la impozitul pe venit. Mai multe detalii, obții AICI.

Mecanismul 2% este procesul în care persoanele fizice plătitoare de impozite direcţionează 2% din suma impozitului pe venit obţinut în anul precedent, către organizaţiile neguvernamentale care acţionează în interes public şi către entitățile religioase.

În 2017, Legea 2% a fost implementată pentru prima dată și persoanele fizice care au avut obligația de a plăti impozitele au putut să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către una din organizațiile incluse în Lista beneficiarilor 2%. Lista beneficiarilor de 2% în 2024 este disponibilă AICI.

Pe portalul 2procente.info, găsiți mai multe tutoriale despre pașii pe care urmează să-I faceți pentru a ne susține. Pentru detalii, apăsați AICI.

În 20 de ani de activitate, Centrul de Investigații Jurnalistice a demascat zeci de mari corupți și a scos la iveală  sute de scheme infracționale

Notează codul fiscal 1019620008889 și direcționează 2 % din impozitul pe venit  pentru a susține echipa de jurnaliști de la portalul Anticoruptie.md!

Conferă banilor tăi valoare adăugată, alătură-te luptei anticorupție!

CIJM
24/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii