Termenul de vămuire la frontiera moldo – ucraineană a fost extins pentru agenții economici din regiunea transnistreană // Ce facilități au mai fost aprobate  

Crina Dumitriu
30/06/2022
Foto: CIJM

Agenții economici și instituțiile publice din raioanele de est ale Republicii Moldova vor putea efectua în continuare procedurile de vămuire la traversarea punctele comune de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe-Cuciurgan până la data de 31 ianuarie 2023. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, miercuri, de Guvernul de la Chișinău.

Perioada a fost extinsă pentru efectuarea procedurilor de vămuire fără perceperea drepturilor de import sau export, fără aplicarea măsurilor de politică economică, cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

De asemenea, până la implementarea controlului comun deplin la punctul de trecere Novosavițkaia-Cuciurgan, se prelungește până la data de 31 ianuarie 2023 termenul de vămuire a produselor petroliere introduse pe teritoriul Republicii Moldova la postul vamal Bender-2.

Termenul stabilit anterior este 30 iunie 2022. Extinderea acestuia este necesară pentru identificarea unor soluții viabile de înregistrare și evidență a tuturor importatorilor din raioanele de est ale Republicii Moldova la Agenția Servicii Publice (ASP). 

Crina Dumitriu
30/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii