Test de solidaritate în Parlament. Proiectul care pune punctele pe „i”

Viorica Mija
02/03/2023
Colaj CIJM

Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei a fost aprobată la ședința Legislativului de joi, 2 martie. Documentul a fost votat de 55 de deputați Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).  Procedura de vot a decurs în lipsa aleșilor Fracțiunii Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), care au părăsit sala, în semn de protest.

În data de 24 februarie curent, atunci când s-a împlinit un an de la invazia Federației Ruse în Ucraina, 27 de deputați ai fracțiunii PAS au semnat o Declarație de condamnare a agresiuniii ruse în Ucraina. Documentul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței Legislativului și votat de majoritatea parlamentară.

Deputații califică conflictul armat din Ucraina drept „un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie 2022 printr-o invazie la scară largă”.

În document, parlamentarii cer Federației Ruse să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.

Totodată, deputații reiterează necesitatea de unitate, vigilență și responsabilitate pentru toți cetățenii Republicii Moldova care doresc pace și libertate.

 

Viorica Mija
02/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii