Trei candidați noi în cursa pentru prezidențiale

Anticoruptie.md
06/09/2016
Ședința Comisiei Electorale Centrale Foto: CEC

13 candidați la funcția de şef al statului au solicitat deja Comisiei Electorale Centrale înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii lor la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 30 octombrie 2016. Alți trei au depus actele la CEC la începutul acestei săptămâni. Portalul Anticoruptie.md continuă să prezinte profilurile politicienilor care îşi doresc să ocupe fotoliul de preşedinte al ţării. 

Roman Mihăeș, candidat independent

Roman Mihăeș este avocat și comentator politic, prezent preponderent în studiourile posturilor de televiziune ce aparțin lui Vladimir Plahotniuc. El susține că a decis să se lanseze în cursa pentru prezidențiale deoarece, în viziunea sa, există pericolul ca alegerile să fie câștigate de forțe antieuropene. „Doresc să promovăm în această campanie electorală o alternativă care să permită poporului să iasă din mizeria materială şi morală în care se află şi să păşească pe calea prosperităţii şi civilizaţiei, alături de celelalte naţiuni ale Europei Unite”, a scris el pe pagina sa de Facebook. 

Ilie Rotaru, candidat independent

Ilie Rotaru este avocat și conferențiar universitar. În ultimii ani a mai candidat pentru fotoliile de președinte al Republicii Moldova, director al Centrului Național Anticorupție, procuror general sau judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. A declarat în repetate rânduri că este persecutat de autoritățile de la Chișinău, inclusiv prin dosare penale fabricate. „Consider că cetățenii Moldovei pot da jos actuala guvernare pe cale pașnică și împreună cu noul președinte ales de ei să purceadă la făurirea unei societăți bazată pe legalitate, demnitate, dreptate și adevăr”, scria Rotaru acum o săptămână pe pagina sa de Facebook. Totuși, el a adăugat că, dacă Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Dreptate și Adevăr, sau Oazu Nantoi, vicepreședintele PPEM, vor deveni candidați unici ai opoziției la alegerile prezidențiale, atunci ar fi gata să-i susțină și să se alăture echipei. 

Vitalia Pavlicenco, candidat independent 

Vitalia Pavlicenco, președinta Partidului Național Liberal, s-a înscris în cursă în calitate de candidat independent, reprezentând cinci formațiuni politice: Partidul Liberal Reformator, Partidul Popular din Republica Moldova, Partidul Național Liberal, Partidul Verde Ecologist, Partidul Democrația Acasă. Toate susțin ferm vectorul unionist și pledează pentru unirea Republicii Moldova și României. „Este primul exemplu de încheiere cu succes a negocierilor dintre câteva partide, spre deosebire de alte negocieri, care nu s-au soldat cu nimic”, a punctat politiciana pe pagina sa de Facebook. Pavlicenco a fost deputat în Parlament în legislaturile 1998-2001 și 2005-2009, a deținut funcția de vicepreședinte al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova și cea de vicepreședinte al Consiliului Mondial Român. 

Anticoruptie.md
06/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii