„Trompeta Kremlinului”, Maria Zaharova, cu un nou atac după Ziua Națională a României

Viorica Mija
02/12/2022

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, este un urmăritor fidel al mesajelor președintei Republicii Moldova. Cel puțin, asta reiese din comentariile pe care le-a făcut la discursul Maiei Sandu, rostit cu ocazia Zilei Naționale a României. În stilul său, Zaharova a învinuit autoritățile de la Chișinău de propagarea rusofobiei.

Zaharova a făcut apel la istorie, încercând să convingă că Rusia ar fi avut un rol important în dezvoltarea Republicii Moldova.

„Ani în șir i-am ajutat, le-am oferit și i-am asigurat cu tot ce am putut, oferind locuri de muncă cetățenilor moldoveni. A fost o investiţie în economia Republicii Moldova în toţi aceşti 30 de ani. Oare cetăţeana României, Maia Sandu, nu ştie acest lucru?”, a comentat Zaharova.

De Ziua Națională a României, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că România este iubită pentru că a fost și rămâne avocatul Republicii Moldova în aspirațiile sale de integrare europeană. Totodată, România este iubită pentru faptul că în perioade complicate a întins oricând mâna să ne scoată din nevoi.

„România este iubită aici în Republica Moldova pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru grădinițe, microbuze școlare, burse studențești, motorină, vaccin, ajutor umanitar, sprijin pentru modernizarea satelor, comunicarea mai ușoară cu cei dragi datorită eliminării tarifelor de roaming, pentru susținerea adusă culturii din Rep. Moldova și construcției de poduri care ne leagă. De asemenea, este iubită pentru lumină, în perioada în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune, dar și pentru limba română în care am crezut ca într-o casă părintească. Pe o parte, dar și pe cealaltă parte a Prutului, oamenii își doresc aceleași lucruri, să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă”, a menționat Maia Sandu.

Viorica Mija
02/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii