Trupele ruse au atacat cu rachete orașele Nikolaev și Odesa - Comandamentului operațional „Sud”

Ilie Gulca
23/06/2022
Apărătorii ucraineni au eliminat 20 de invadatori ruși

Trupele ruse au atacat de două ori în decursul zilei de miercuri regiunea Odesa. Ambele rachete au fost distruse deasupra mării de către unitățile de apărare aeriană. Apărătorii ucraineni au eliminat 20 de invadatori ruși, au distrus mai multe unități de echipament militar și două depozite de muniții.

„Situația într-o zonă operațională pe direcția Nikolaev-Kherson este dificilă, dar controlată. Inamicul continuă să lupte în tactici de contrabaterie pe liniile defensive. Elicopterul a lovit pozițiile noastre, dar sub focul nostru Ka-52 s-a retras rapid ca răspuns”, se arată în comunicatul Comandamentului operațional „Sud”.

În timpul zilei de miercuri, trupele ruse au efectuat trei tiruri cu rachete în regiunile de sud ale Ucrainei. Nikolaev a fost ținta a șapte rachete Onyx. Infrastructura de producție și socială a orașului este afectată.

În urma loviturilor, în mai multe zone ale centrului regional au avut loc incendii, în special iarba uscată și recipiente cu ulei de floarea-soarelui. Un incendiu de amploare pe o suprafață de peste 300 de metri pătrați a fost stins. Potrivit datelor actualizate, un civil a fost ucis și doi au fost răniți.

O operațiune militară este în desfășurare pentru a învinge forțele și mijloacele inamicului pe Insula Șerpilor. Un alt complex de rachete și tunuri antiaeriene „Pantsir-C1” a fost lovit.

În total, 20 de invadatori ruși au fost eliminați într-o singură zi, obuzierul autopropulsat Msta-C, un tun antiaerian de 23 mm, un tractor, patru unități de autovehicule și două depozite de muniții din regiunea Herson au fost distruse definitiv. Pierderile finale ale inamicului sunt investigate.

„Grupul naval al inamicului este format în prezent din cinci rachete și trei nave mari de debarcare. Intensificarea furtunii a forțat o anumită rocadă a forțelor, dar acest lucru nu schimbă esența sarcinii și amenințarea. Probabilitatea deplasării necontrolate a minelor marine, în special, în direcția coastei, este în creștere”, a adăugat Comandamentul Operațional Sud.

Ilie Gulca
23/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii