Ucraina se pregătește să atace noi ținte în Crimeea. Anunțul făcut de Zelenski pentru cetățenii din peninsulă

Mădălin Necșuțu
17/08/2022
Sursa: Ireland live

Președintele Volodimir Zelenski le-a cerut rezidenților din teritoriile ocupate de ruși să evite să se apropie de unitățile militare rusești unde sunt depozitate muniții și echipamente.

Avertismentul vine după ce au fost raportate explozii la un depozit de muniții rusești din nordul Crimeei, consemnând un al doilea atac ucrainean suspect în peninsula ocupată de Rusia.

Cotidinaul britanic The Guardian a raportat că Mihailo Podoliak, consilierul biroului președintelui, a sugerat că Ucraina consideră Podul Crimeei care leagă peninsula ocupată de Rusia continentală ca o țintă militară legitimă. De altfel, Ucraina a subliniat de mai multe ori că este posibil să atace acea țintă tocmai pentru a opri livrările de armament ale Rusiei către peninsulă prin podul ce leagă Crimeea de Rusia continentală. 

Podoliak a declarat publicației că ar putea exista mai multe atacuri în „următoarele două sau trei luni”, similare cu misterioasele lovituri din 16 august asupra unui nod feroviar și a unei baze aeriene din Crimeea.

Pe de altă parte, Serviciile de informații din Marea Britanie susțin că Rusia ar trebui să fie din ce în ce mai îngrijorată de exploziile din Crimeea.

Rusia și Ucraina au susținut ambele că un depozit de muniție a explodat în apropiere de Dzhankoi, în Crimeea ocupată de ruși, pe 16 august, a informat Ministerul Apărării al Regatului Unit.

Cauza exploziilor și pagubele nu au fost încă clarificate. Dzhankoi este un nod strategic rutier și feroviar care joacă un rol major în aprovizionarea trupelor ruse în sudul Ucrainei, a spus ministerul de la Londra.

Mădălin Necșuțu
17/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii