Ultimatumul Maiei Sandu: „Mercenarii își vor pierde automat cetățenia Republicii Moldova”

Anticoruptie.md
29/09/2022
Sursa: Președinția RM

În ultimele șapte zile, aproape 3 mii de cetățeni ai Federației Ruse au traversat frontiera Republicii Moldova. Dintre aceștia, mai mult de jumătate au ales să rămână, iar ceilalți s-au îndreptat spre alte țări. Președinta Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV că, actualmente, nu este atât de ușor să ajungi în Republica Moldova, iar autoritățile investighează foarte minuțios fiecare cerere.

„… instituțiile noastre de la frontieră au această responsabilitate de a analiza cine vine și dacă acești oameni au intenții bune sau dacă ar putea reprezenta un risc pentru stabilitatea țării noastre. Evident, cei care sunt considerați că prezintă risc pentru Republica Moldova, nu sunt admiși în țară”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a mai spus că instituțiile abilitate depun eforturi consolidate pentru a evita recrutarea unor mercenari din rândul cetăţenilor Republicii Moldova, care dețin și cetățenia Federației Ruse. Cei care vor merge să lupte în Ucraina vor pierde automat cetățenia Republicii Moldova. În același timp, cetățenii Republicii Moldova care vor accepta să devină mercenari riscă să fie pedepsiți penal, iar Ministerul Justiției va propune un proiect de înăsprire a sancțiunilor în acest sens.

 

Anticoruptie.md
29/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii