Un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei: incendiu devastator la Odesa şi avertismente de deconectări ale energiei electrice în Moldova

Anticorupţie.md
05/12/2022
Profimedia Images

Armata rusă a lansat, luni după amiază, un atac masiv cu rachete asupra sistemului energetic din Ucraina. De această dată, cel mai mult de suferit a avut oraşul Odesa, aflat la o distanţă de cca 200 de km de la Chişinău.

Autorităţile ucrainene au comunicat că o rachetă rusească a nimerit într-un obiect de infrastructură energetică din Odesa, provocând un incendiu devastator. Oraşul de pe malul Mării Negre şi suburbiile au rămas fără energie electrică şi încălzire.

La fel, au rămas fără energie electrică şi termică oraşele Nikolaev şi Herson din Uraina. În oraşul Herson, eliberat recent de sub ocupaţie rusească, abia săptămâna trecută a fost restabilită aprovizionarea cu curent, acoperind 70 la sută din necesarul urbei.

Locuitorii din mai multe localităţi din Republica Moldova, inclusiv din Chişinău, au raportat pene scurte de curent. Întreprinderea de stat Moldelectrica şi-a cerut scuze de la consumatori în legătură cu posibele debranşări din cauza bombardamentelor din ţara vecină.

Presa ucraineană scrie, cu referinţă la autorităţile din Kiev, că acesta este al optulea atac masiv cu rachete ruseşti asupra infrastructurii energetice din Ucraina. În urma atacurilor cu rachete ale armatei ruse, în ţara vecină a fost distrusă peste 40 la sută din infrastructura energetică.

Anticorupţie.md
05/12/2022Follow us on Telegram

Comentarii