Un nou atac nocturn la Odesa. ISW: „Putin trișează atunci când spune că vrea să „elibereze” doar Donbasul”

Anticoruptie.md
17/08/2022
Sursa: Forțele Armate ale Ucrainei

Trei răniți și mai multe clădiri rezidențiale făcute scrum în urma atacurilor lansate de ruși asupra regiunii Odesa, noaptea trecută. Autoritățile ucrainene anunță și pagube materiale considerabile, după ce mai multe edificii de agrement de pe malul Mării Negre au fost totalmente distruse sau deteriorate parțial.

Ultimele informații au fost oferite de purtătorul de cuvânt al administrației regiunii Odesa, Serghei Bratciuk, care însă declară că acestea sunt doar preliminare și că operațiunile de salvare continuă.

„Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra regiunii Odesa. Două rachete inamice au lovit un centru de recreere și mai multe clădiri private. Acestea au fost distruse în urma incendiilor provocate de explozii. Trei persoane au fost rănite și li s-a acordat asistența medicală necesară. Operațiunea de salvare este acum în curs de desfășurare, pe parcursul zilei vom avea un tablou mai clar al consecințelor", a spus Bratciuk.

Între timp, analiștii Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW) apreciază că obiectivele strategice ale Rusiei prevăd în continuare schimbarea regimului de la Kiev și asigurarea controlului asupra teritoriului ucrainean.

„Președintele Vladimir Putin a declarat că forțele ruse și donbasiene "își fac datoria" să lupte pentru Rusia și să "elibereze" Donbasul. O astfel de declarație limitată a obiectivelor rusești contrastează puternic cu obiectivele de război rusești articulate anterior de a "denazifica" și "demilitariza" întreaga Ucraină. În plus, declarația lui Putin este în contradicție crasă cu acțiunile Rusiei de integrare a părților ocupate din regiunile Herson și Zaporojie în Federația Rusă”, concluzionează un nou raport ISW.

 

 

Anticoruptie.md
17/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii