„Un nou val de civili vor părăsi Hersonul din cauza ostilităților grele și a lipsei de hrană” -  Ministerul Apărării al Marii Britanii

Ilie Gulca
03/08/2022
Ostilități în Donbas. Foto: Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Ministerul Apărării al Marii Britanii anticipează o creștere a numărului de civili care încearcă să fugă din Herson și din împrejurimi pe măsură ce ostilitățile continuă și lipsa de alimente se agravează.

„Acest lucru va crea presiune asupra nodurilor și rutelor de transport, ceea ce va duce probabil la implementarea măsurilor de control al mișcării”, estimează serviciul de informații militare din Regatul Unit.

Conform informațiilor oferite de responsabilii militari britanici, Forțele Militare ale Ucrainei au atacat un tren rusesc cu muniții în regiunea Herson, sudul Ucrainei, și, prin urmare, este foarte puțin probabil ca legătura feroviară care leagă Hersonul de Crimeea să rămână operațională.

„Este posibil ca forțele ruse să repare linia de cale ferată în câteva zile, deși aceasta va rămâne o vulnerabilitate pentru forțele ruse și pentru ruta lor logistică de aprovizionare din Crimeea în Herson”, se menționează în sinteza Ministerului Apărării al Marii Britanii.

Rusia a pus în funcțiune un feribot, continuă sursa citată, pentru a înlocui podul avariat „Antonovsk” peste fluviul Nipru din Herson pentru uz civil. Cu toate acestea, forțele militare ruse îl vor folosi aproape sigur pentru mișcările trupelor și aprovizionarea logistică.

Ilie Gulca
03/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii