Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a respins, luni, declarațiile liderului Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, potrivit cărora autoritățile transnistrene au cerut Maiei Sandu acum doi ani reunificarea Republicii Moldova.
„Domnule Dodon, fie sunteți indus în eroare, fie denaturați în mod deliberat esența apelurilor mele către președintele Republicii Moldova. Da, într-adevăr, în mai multe rânduri – atât în scris, cât și public – am cerut conducerii Republicii Moldova să continue dialogul politic”, a scris Vadim Krasnoselski pe canalului său de Telegram. „Numai că, la fel cum am făcut-o înainte, și după cum o voi face de acum încolo, poporul transnistrean și președintele său sunt unanimi în opinia lor cu privire la viitorul Transnistriei – aceasta este independența și recunoașterea internațională. Și consider insinuările Dvs. inoportune.”
În același timp, liderul secesionist de la Tiraspol l-a sfătuit pe Igor Dodon să fie mai atent la conținutul și esența mesajelor primite.
„Dacă se întâmplă ca Dvs., domnule Dodon, să ajungeți la putere în Moldova, vă sfătuiesc să fiți mai atenți la conținutul și esența mesajelor primite și, cel mai important, să studiați în sfârșit istoria modernă a Republicii Moldova și legislația acesteia. În primul rând, Declarația de Independență a Republicii Moldova. Și în baza acesteia, luați singura decizie corectă – să recunoașteți Transnistria”, a adăugar Krasnoselski.
Pe 9 iunie, într-un interviu acordat presei din Rusia, Igor Dodon a spus că, în timpul mandatului său prezidențial, i-a spus în repetate rânduri lui Vadim Krasnoselski că singura garanție a securității pentru Transnistria este cea de a face parte din Moldova.
„Acum doi ani, [Krasnoselski] i-a scris o scrisoare Maiei Sandu [cu apelul] să ne unim, să discutăm cum ne vom uni. Dacă Transnistria ar fi fost independentă, ucrainenii ar fi făcut-o cu mult timp în urmă, de la începutul operațiunii militare speciale [denumirea dată de Kremlin războiului împotriva Ucrainei]”, a spus Dodon.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii