VIDEO// „Vă voi invita să acordaţi statutul de candidat Ucrainei şi Moldovei”. Mesajul lui Charles Michel către statele membre UE în invitația de la Consiliul European

Mădălin Necșuțu
21/06/2022

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va invita săptămâna aceasta toate cele 27 de ţări membre ale UE să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„A sosit momentul să recunoaştem că viitorul Ucrainei, Moldovei şi Georgiei se află în UE. Vă voi invita să acordaţi statutul de candidat Ucrainei şi Moldovei. În acelaşi timp, vom continua să oferim Ucrainei un sprijin solid umanitar, militar, economic şi financiar", a scris Charles Michel în scrisoarea de invitaţie la summit pentru toți șefii de stat din Uniunea Europeană.

Declarația lui Michel vine după ce șefa CE, Ursula von der Leyen, a precizat vinerea trecută că recomandă tuturor statelor membre UE să ofere Ucraina și Republicii Moldova acest statut.

„Ştim cu toţii că ucrainenii sunt gata să moară pentru aspiraţiile lor europene. Ne dorim ca ei să locuiască împreună cu noi, pentru visul european", a declarat Ursula von der Leyen la Bruxelles.

Republica Moldova așteaptă de la Consiliul European o decizie istorică, să acorde statutul de țară candidată pentru aderarea UE, fapt ce va debloca apoi negocieri pe capitolele de aderare a statului la UE.

Mădălin Necșuțu
21/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii