Veronica Drăgălin va fi noua șefă a Procuraturii Anticorupție. CSP a declarat-o câștigătoarea concursului

Mădălin Necșuțu
07/06/2022

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat-o, marți, pe Veronica Drăgălin drept câștigătoare a concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. 

Veronica Drăgălin a avut o carieră apreciată în SUA acolo unde a ajuns procuroare adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Ea este deţinătoarea a mai multe premii obţinute pe parcursul carierei sale, cum ar fi premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili şi Premiul Directorului FBI. A fost nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Avocat Federal şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.

Drăgălin a emigrat încă de mică cu familia sa în Italia, Germania, apoi în SUA, unde a ajuns la vârsta de 11 ani.

În 2008, Veronica Drăgălin a absolvit Facultatea de Biologie şi Chimie a Universității din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, Facultatea de Drept a Universității din Virginia.

Viorica Drăgălin vorbeşte, pe lângă limba maternă – română -, cinci limbi străine: engleza, spaniola, rusa, germana şi italiana.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat-o pe Drăgălin drept câștigătoare a concursului de marți.

„Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Candidatura Veronicăi Drăgălin va fi înaintată Procurorului General interimar pentru numirea în funcție. Felicitări doamnei Drăgălin pentru prestația excelentă avută atât la etapa preselecției în fața comisiei speciale, cât și la cea a selecției în fața Consiliului”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Mădălin Necșuțu
07/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii