Veronica Sirețeanu-Vragaleva ar putea fi ministra Finanțelor în noua garnitură guvernamentală

Cornelia Cozonac
15/02/2023

Veronica Sirețeanu-Vragaleva l-ar putea succeda la șefia Ministerului Finanțelor pe Dumitru Budeanschi în noua garnitură guvernamentală, au confirmat pentru Anticoruptie.md surse apropiate guvernării. Sirețeanu-Vragaleva este în prezent directoare adjunctă la Camera Americană, organizație care întrunește companii moldo-americane și oameni de afaceri. Anterior ea a lucrat în Inspectoratul Fiscal și a fost viceministră a Finanțelor în Guvernul condus de Pavel Filip. 

Veronica Sirețeanu-Vragaleva este doctor în științe economice și magistru în drept specializată în impozitare, cu accent pe cea internațională. În cadrul AmCham Moldova este responsabilă de Advocacy și Dezvoltare, anterior ocupând funcția de Policy Manager în cadrul aceleiași organizații. În portofoliul acesteia intră și coordonarea activității Comitetului Fiscal al AmCham Moldova.

Din biografia Veronică-i Sirețeanu-Vragaleva desprindem că dânsa are peste 10 ani experiență în cadrul sistemului public, activând anterior la Serviciul Fiscal de Stat și în Ministerul Finanțelor.

Echipa noului Guvern, pe care o formează Dorin Recean, candidatul promovat de Maia Sandu, va păstra în mare parte miniștrii din Guvernul condus de Natalia Gavriliță, dar vor fi și câțiva miniștri noi. Se așteaptă noi miniștri la Justiție, Finanțe, Educație și la Dezvoltarea Teritoriului.    

Guvernul condus de Natalia Gavriliță a demisionat la 10 februarie 2023. Investit la 6 august 2021, după ce PAS a obținut o victorie covârșitoare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulei 2021, Guvernul Gavriliță a activat timp de un an și jumătate în cea mai grea perioadă prin care a trecut Republica Moldova. În timpul guvernării în mandatul lui Gavrilița au avut loc mai multe remanieri ministeriale.        

Cornelia Cozonac
15/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii