Vești bune pentru Ion Ceban de la PSD din România: își poate face campanie cu aproape jumătate de milion de euro de la Buzău

Mădălin Necșuțu
13/05/2022
Primarul Chișinău, IOn Ceban, în vizită la șeful Consiliul Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu (PSD)

După un turneu asiduu prin România în încercarea de a-i convinge pe unii edili că nu este un politician prorus, primarul Chișinăului Ion Ceban va obține de la Consiliul Județean Buzău, condus de Petre Emanoil Neagu (PSD), 400.000 de euro și 400.000 de lei românești în proiecte pentru Primăria Chișinău, potrivit deciziilor publicate pe site-ul consiliului.

Decizia a fost luată joi în Consiliul Județean Buzău prin două hotărâri prin care direcționează banii de la Buzău către Chișinău.

Astfel, Consiliul Județean Buzău va plăti Primăriei Chișinău 350.000 de euro pentru amenajarea Parcului Catedralei și alte 50.000 de euro pentru reparația unui pasaj pietonal subteran de pe Bulevardul Dacia, potrivit unei hotărâri oficiale a Consiliului, relatează portalul G4Media.

În plus, Consiliul Județean Buzău a mai alocat 400.000 lei pentru organizarea și desfășurarea în comun, în perioada 2-5 iunie 2022 a ediției a IV-a a Festivalului „Buzău Fest” și ediției a II-a a evenimentului „Zilele Chișinăului”, după cum arată o altă hotărâre adoptată de CJ Buzău.

G4Media scris că primarul socialist prorus al Chișinăului, Ion Ceban, a avut la jumătatea lunii februarie un turneu punctat de întâlniri cu lideri de prim rang în România.

„Promotor al politicii patentate de fostul președinte moldovean Vladimir Voronin, denumită generic în Moldova „vițelul cu două mame” ce sugerează dualitate politică, Ceban a făcut un tur de forță în zona administrațiilor locale, unde vrea să atragă parteneriate cu Chișinăul, dar și la nivel central. Printre cei cu care s-a întâlnit atunci Ceban s-a numărat și Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău”, relatează sursa citată.

Mădălin Necșuțu
13/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii