Vicepremierul Andrei Spînu respinge acuzaţiile Gazpromului că Ucraina ar fura din gazele livrate Moldovei

Anticorupţie.md
23/11/2022
Foto simbol

Ucraina nu a furat din gazele ruseşti livrate Reoublicii Moldova, acestea fiind stocate în depozitele din ţara vecină. Afirmaţia a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu după ce Gazpromul a acuzat, marţi, Ucraina că o parte din gazele livrate Republicii Moldova nu ajung la destinaţie, motiv pentru care va reduce livrările cu peste 56 la sută.

„Gazprom, într-un stil cu care deja ne-am obișnuit, neprietenos, ne amenință cu reducerea suplimentară a livrărilor de gaz. Ei acuză Ucraina și Moldova de lucruri neadevărate. Să fie clar, tot gazul livrat Moldovei ajunge în țara noastră. Tot gazul livrat malului drept este și va fi achitat de noi. Volumele de gaz la care face referință Gazprom că ar fi rămase în Ucraina sunt economiile și rezervele noastre stocate în depozitele din Ucraina. Să fie și aici clar, aceste volume la fel au fost și vor fi achitate integral de țara noastră”, a scris Spînu pe reţelele de socializare.

Vicepremierul a precizat şi calitatea de gaze naturale pe care o păstrează Republica Moldova în ţara vecină: „Oameni buni, Moldova deja are peste 200 mln m3 de gaz în depozite. Presiunea, șantajul, amenințările nu își mai au loc. Împreună ne câștigăm independența energetică”.

Concernul Gazprom acuză Ucraina de reducerea volumului de gaze ruseşti către Republica Moldova şi susţine că ţara vecină ar sustrage o parte din gazele achitate de Chişinău. Acuzaţiile se regăsesc într-un comunicat de presă al Gazprom distribuit de către agenţia de presă pro-Kremlin TASS.

Anticorupţie.md
23/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii