VIDEO// Arma cu care Putin amenință NATO. Imagini rare cu torpila Poseidon

Anticoruptie.md
04/10/2022

În anul 2018, Ministerului Apărării din Rusia a prezentat un video în care apare arma Poseidon, despre care se spune că ar putea crea tsunami-uri de 90 metri și ataca ținte aflate la sute de kilometri. Luni, NATO a avertizat asupra mobilizării submarinului rusesc „Belgorod”, purtător al torpilelor Poseidon, iar Statele Unite au activat reţeaua de sateliţi pentru urmărirea unor eventuale degajări de energie.

„Submarinul nuclear rus K-329 Belgorod nu a mai fost observat la baza sa și a fost mobilizat în Oceanul Arctic unde urmează a testa, cel mai probabil în Marea Kara, aflată la nord de Siberia, noua torpilă nucleară „Poseidon”, supranumită „Arma Apocalipsei”, se arată într-un raport secret al NATO, citat de La Repubblica.

„Belgorod” este cel mai lung submarin din lume, având peste 184 de metri. Acesta poate transporta 6-8 torpile Poseidon cu capacitate nucleară, care pot fi lansate de la sute de kilometrii distanță și care se pot strecura pe lângă sistemele de apărare de coastă.

Anticoruptie.md
04/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii