VIDEO// Bogdan Ţîrdea, aşteptându-l pe Dodon: „Cei care susţin guvernarea PAS sunt bandiţi”

Julieta Saviţchi
27/05/2022
CIJM

Deputatul socialist Bogdan Ţîrdea i-a numit bandiţi pe cei care susţin Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), aflat la guvernare. Parlamentarul a făcut declaraţia joi, lângă oficiul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, unde se examina demersul procurorilor privind plasarea ex-preşedintelui Igor Dodon în arest preventiv.

Ieşirea lui Ţîrdea a avut loc după ce un bărbat a rugat poliţiştii să intervină în cazul unei persoane (Bogdan Ţîrdea - n.r.) într-un loc public aglomerat, în apropiere de un teren de joacă pentru copii, deşi lângă Judecătorie este un loc amenajat special pentru fumat. Oamenii legii au refuzat să intervină, invocând că fumătorul este în spaţiu deschis şi are dreptul.

Reporterul portalului Anticorupţie.md i-a solicitat socialistului replica la acuzaţiile aduse, fapt care l-a enervat: „Ce, aceasta este singura problemă în ţară? Uite cum au crescut preţurile, cât costă gazul! Du-te de aici, banditule! Cei din PAS sunt bandiţi, iar cei care îi deservesc şi susţin sunt tot nişte bandiţi! Bea ceai sau o pastilă şi du-te şi îţi ia salariul de la PAS!”, a declarat Ţîrdea.

Incidentul s-a petrecut sub ochii poliţiştilor. Aceştia au promis că vor lua atitudine conform legii. La alegerile parlamentare anticipate din vara trecută, pentru PAS au votat 52,37 la sută din alegători.

Julieta Saviţchi
27/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii