VIDEO// Cum gândesc protestatarii Partidului Şor: „Ilan Şor a întors tot ce a furat şi în mai vine la Chişinău”

Julieta Saviţchi
21/09/2022
CIJM

Un bărbat care protestează non-stop a treia zi în faţa Parlamentului susţine că deputatul fugar Ilan Şor a întors banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc şi urmează să vină la Chişinău pentru a prelua puterea ca moldovenii să trăiască mai bine.

„Ilan Şor şi-a făcut judecata în Tel-Aviv şi a întors toţi banii la Chişinău. A plătit şi amenda. Acuma este curat. În mai se împlinesc patru ani de când a plecat şi după lege, poate să se întoarcă. El va face regulă în ţară şi moldovenii vor trăi mai bine cu 3-4 procente”, a spus bărbatul.

Protestatarul nu a putut să argumenteze cu prevederi din doctrina Partidului Şor, însă crede că după revenirea deputatului fugar la Chişinău Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană, Uniunea Euroasiatică şi CSI: „Aşa va creşte industria, va creşte bugetul şi oamenii vor trăi mai bine”, a explicat protestatarul.

Bărbatul nu a put însă să explice de ce protestează dacă este încrezător că Ilan Şor poate să vină fără probleme la Chişinău.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat, în 2017, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Numai că instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Dosarul penal nu l-a împiedicat pe Ilan Şor să ajungă deputat pentru a doua oară. Controversatul afacerist a părăsit Republica Moldova şi a fost dat în urmărire generală în vara anului 2019, după retragerea Partiului Democrat de la guvernare.

Partidul Şor a început să organizeze protestele antiguvernamentale după ce Procuratura Anticorupţie a pornit un dosar penal privind finanţarea ilegală a formaţiunii, iar vicepreşedinta Marina Tauber a fost pusă în arest preventiv.

Julieta Saviţchi
21/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii