VIDEO/DOC // Interpreta Diamanta Paterău: „Mi-au furat bani de pe card, dar banca nu vrea să investigheze cazul”

Anticoruptie.md
20/09/2022
CIJM

Interpreta de muzică populară Diamanta Paterău a sesizat portalul Anticoruptie.md despre faptul că de pe cardul ei salarial, la Moldinconbank, a fost sustrasă în mod abuziv o sumă de bani. Ea a sesizat cazul pe Harta Corupției, menționând că banca nu a dat curs plângerii ei ca să investigheze cazul, ci i-a recomandat să-și țină în siguranță cardul bancar. Interpreta bănuiește că în cazul dat ar fi o schemă infracțională prin care sunt sustrași banii de pe cardurile cetățenilor și consideră că banca ar trebui să fie interesată să deconspire și să contracareze astfel de scheme. Interpreta a făcut și o declarație video privind  cazul de sustragere ilegală de bani de pe cardul său bancar de la Moldinconbank.   

„La sfârșitul lunii august de de pe cardul meu salarial de la Moldinconbank a dispărut o sumă de bani - peste 3400 de lei. Am sesizat imediat banca, a fost imposibil să discut cu cineva din angajații responsabili, am scris o plângere și mi s-a spus că mă vor telefona. Nu m-au telefonat, dar peste două săptămâni am primit o scrisoare în care banca se spală pe mâini și îmi recomandă să fiu atență la card, să nu dau nimănui codurile secrete. 

Banca recunoaște, în răspunsul pe care mi l-a trimis, că banii au fost scoși de pe cardul meu din Cipru, de pe un telefon iPhone, cu codul de acces secret. Eu nu am primit nici un cod de acces, evident, nu am avut cum să-l dau cuiva. Eu nu am telefon marca iPfone și nici altcineva din familia mea nu are așa telefon. Moldinconbank nu vrea să investigheze cazul, în mod normal banca poate să spună cine, când și cui a transmis codul secret, de vreme ce eu nu l-am primit, dar iată că nu vrea să o facă”, menționează interpreta în sesizarea depusă pe Harta interactivă anticorupție a portalului Centrului de Investigații Jurnalistice. 

Într-un răspuns pe care l-a primit interpreta de la Moldinconbank, banca menționează că tranzacția a fost una legală, efectuată de pe un dispozitiv iPfone, și că deținătorul cardului este obligat să-și securizeze cardul. 

Interpreta se arată nemulțumită de faptul că banca nu a purces la cercetarea minuțioasă a cazului, ca să depisteze cine, când și cui a transmis codul secret pentru autorizarea tranzacției, de vreme ce dânsa a comunicat băncii că nu a primit niciun cod secretizat și acest lucru poate fi verificat. Interpreta crede că este vorba de o schemă infracțională și nu exclude că în schemă ar putea fi implicați și reprezentanți ai băncii. Ea susține că va insista ca acest caz să fie cercetat de banca Moldinconbank, dar și de poliție.       

 

Anticoruptie.md
20/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii