VIDEO// „România va sprijini eforturile de modernizare a armatei Republicii Moldova”. Bucureștiul își exprimă disponibilitate pentru a întări securitatea Republicii Moldova

Mădălin Necșuțu
08/06/2022

România va sprijini Republica Moldova să-și modernizeze armata, a declarat ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu în cadrul unei conferințe de presă ținută miercuri, la București, alături de omologul său de la Chișinău, Anatolie Nosatîi.

„De la începutul conflictului, România a alocat Republicii Moldova asistență umanitară consistentă. Consider ca fiind extrem de importantă sprijinirea Republicii Moldova în consolidarea rezilienței. Am evidențiat faptul că parteneriatul nostru strategic necesită o coordonare continuă. România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu armata națională a Republicii Moldova pentru a sprijini eforturile acestora de modernizare”, a declarat Vasile Dîncu.

Pe lângă dimensiunea militară, Dîncu a precizat că România va sprijini ferm dorința Chișinăului de integrare în spațiul european.

La rândul său, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a declarat că în baza parteneriatului strategic dintre cele două state, Republica Moldova va continua colaborarea cu România pe mai multe dimensiuni, inclusiv pe linie militară.

„România este un vecin și un partener strategic al Republicii Moldova, un susținător ferm al dezideratului de integrare europeană, al implementării reformelor democratice, precum și al eforturilor de asigurare a păcii și stabilității în regiune. Apreciem contribuția României la promovarea intereselor Republicii Moldova pe arena internațională. Susținerea României a fost resimțită intens pe parcursul anilor, în special în perioada pandemiei COVID-19, dar și în contextul actualei situații de securitate din vecinătate care afectează întreaga regiune, în special Republica Moldova”, a subliniat Anatolie Nosatîi.

Republica Moldova și România colaborează de mai multe decenii pe dimensiunea de apărare, în special prin școlizarea în România a multor ofițeri ai Armatei Republicii Moldova. 

Mădălin Necșuțu
08/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii