VIDEO//Noapte albă în orașele mari ale Federației Ruse: mii de persoane au fost deja reținute

Anticoruptie.md
22/09/2022
Sursa: Nastoiashcee Vremea

Mii de ruși au fost reținuți în marile orașe ale Rusiei, în timpul protestelor stradale spontane generate de decizia Kremlinului de a anunța mobilizarea parțială.

Imaginile video de la proteste arată cum forțele de ordine aplică forța împotriva protestatarilor și îi urcă forțat în microbuzele poliției. Un portal local oferă informații actualizate despre numărul persoanelor reținute.   

Manifestațiile  au avut loc în marile metropole – Moscova, Sankt-Petersburg, Ekaterinburg. Conform unor surse, ar fi vorba despre 40 de orașe.  

  

Mişcarea tineretului din Rusia „Vesna” (Primăvara) a lansat miercuri un apel pentru organizarea unui protest cvasinațional împotriva mobilizării parţiale instituită prin decret de către Vladimir Putin.

 

Anticoruptie.md
22/09/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii